De Zoo van Buenos Aires

April 2012, een zonnige zondag in de hoofdstad van Argentinië; een mooie dag om de zoo van Buenos Aires eens te verkennen. Veel mensen zeggen me dat de zoo wel een bezoekje waard is, dus waarom niet een namiddag tussen de dieren?

De zoo is de thuis van meer dan 350 verschillende dieren; insecten, zoogdieren, vissen, tweepoters, vierpoters,..ze zijn er allemaal! Het is een perfecte plaats als daguitstap met je familie, vrienden of alleen. Buenos Aires’ zoo is gesitueerd in het mooie Palermo, vlak naast Plaza Italia en de Botanische tuin en heeft twee ingangen, de eerste aan Plaza Italia en de andere ingang bevindt zich op Avenue Libertador. Deze laatste is enkel in het weekend geopend.
Een ‘normaal’ inkomticket (Pasaporte) kost 40 pesos en geeft je toegang tot het huis van de reptielen en het Aquarium. Je betaald iets meer als je de avontuurlijke boottrip wilt doen.

Wanneer je nog maar net binnen bent staan de fotografen al te springen om een kiekje van jou te maken, een leuke herinnering natuurlijk! Aan de inkom bevinden zich ook lockers (1peso) waar je jouw overtollige spulletjes veilig kan achterlaten.

Wanneer je in het park aan het rondwandelen bent zal je verschillende kraampjes met ‘Comida Animales’ zien staan. Hier verkoopt men eten voor de dieren, raar maar waar; alle soorten dieren in het park zijn verzot op dit lekkers. Door een emmertje voeding (groot of klein) te kopen krijg je persoonlijke aandacht van hen. Soms staan de dieren, zoals de kamelen en de bruine beer, zeer dicht tegen de bezoekers.
Het park is zeer gestructureerd: op verschillende plaatsen staan overzichtsborden, telkens met het ‘u bent hier’ teken. Zo kan je zelf je route uitstippelen of je kan de ‘klaargemaakte ‘ route volgen. Wanneer je deze laatste volgt ben je zeker dat je alle 350 soorten dieren zal gezien hebben wanneer je de zoo verlaat. Hoewel, sommige dieren kunnen wel eens verstoppertje spelen, zoals de wasbeer deed in mijn gevalJ. Prachtige giraffen, een grote ijsbeer, gekke aapjes, kleurrijke vogels, de witte tijger, de bruine beer, schattige pinguïns, gevaarlijke leeuwen,… De zoo van Buenos Aires heeft het allemaal!

Mijn namiddag was geslaagd, het is zeker de moeite waard voor alle mensen die zich voor een iets langere tijd in de stad bevinden. Het is een mooi stuk natuur, midden in het grote Buenos Aires.

- Vraag meer informatie over het bezoeken van de Buenos Aires Zoo in het ViaVia hostel tijdens je verblijf. Wij leggen je graag uit hoe je met het openbaar vervoer of per taxi naar de Zoo reist. - 


Visitar todos los ViaVias


  • Joker reizen
  • ViaVia Tourism Academy
© ViaVia Reiscafés